Evlilik Kararı Almadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ana Sayfa Blog Evlilik Öncesi Danışmanlık Evlilik Kararı Almadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

Evlilik Kararı Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birbirini seven her çiftin hayalidir aynı evi paylaşmak, hayat arkadaşlığı yapmak ve evlilik birliği ile sevgilerini pekiştirmek. Fakat günümüzde, alınan çoğu evlilik kararı, çiftlerin kendilerini tanımadan, birbirlerini tanımadan, hayattan beklentilerinin ve hayata bakış açılarının uyup uymadığına bakılmadan alındığı için, genellikle ayrılık ile sonuçlanıyor. Günümüzde boşanma oranları, en az evlilik oranları kadar hatta belki daha bile fazla. Bu nedenle evlilik öncesinde kendimizde ve partnerimizde nelere dikkat etmemiz gerektiği hususunda biraz bilgi vermek istiyorum.

Evlilik kararından önce aşağıdaki durumların netleştirilmesi gerekir:

1- Çiftlerin birbirlerine karşı olan sevgilerinden emin olmaları. Partnerlerinin her anında yanlarında olmayı göze alabilecek kadar sevgi duygularına güvenmeleri.

2- Hayata karşı beklenti ve bakış açılarının net bir şekilde konuşulması ve ortak bir hayat amacı oluşturulup oluşturulamayacağına dikkat edilmesi.

3- Para yönetimi konusunda her iki kişinin de ortak fikirler geliştirebiliyor olması. Evlilik sonrası para yönetimi, tasarruf ve harcamalara yönelik ortak kararların alınabiliyor olması.

4- Her iki kişinin de birbirlerinin hayat görüşlerine, düşünce ve yaklaşımlarına saygı duyabiliyor olmaları. Her bir kişinin diğerini olduğu gibi kabul edip edemeyeceğinin sorgulamasının yapılmış olması.

5- Çiftlerin birbirlerine oldukları gibi ve dürüst bir şekilde yaklaşımda bulunmaları, düşündükleri durumları farklı yansıtmamaları.

6- Çiftlerin birbirlerine güven duygusunu oturtmuş olmaları. Her iki kişinin de partnerine güven duyma noktasında tereddüt duymaması ve güven ilişkisinin tesis edilmiş olması.

7- Çiftlerden her birinin, diğeriyle belirli bir uyumu yakalayabiliyor olması. 

8- Çiftlerin ortak noktalarını tespit etmeleri ve hayata karşı ortak hareket edebilecek durumların farkında olmaları. 

9- Fikir ayrılıkları noktasında problem çözme becerilenin gelişmiş olması. Çiftlerden her birinin, diğerini anlaması, empati kurması ve problemlerin çözümünde ortak bir yol belirleyebiliyor olmaları.

10- Çocuk sahibi olma ve çocukların geleceği noktasında, çiftlerin ortak fikirlerinin ve beklentilerinin oluşturulması.

11- Evlilik sonrasında aile sınırlarının korunması ve ne şekilde sınırlar koyulacağı konusunda fikir birliği içerisinde olmaları.

Yukarıda saydığımız başlıca maddeler doğrultusunda çiftler, birbirlerini ne kadar şeffaf ve sağlıklı bir şekilde tanır ve bu bilinçle evlilik hayatına başlarlarsa, evlilik sonrasında da daha sağlıklı bir ilişki yürütebilirler. 

MİNE KANDAZ