CONCORDE SENDROMU

İLİŞKİ VE EVLİLİKLERDE CONCORDE SENDROMU

Genel tanımıyla Concorde Sendromu, uzun süre zaman ayrılan ve emek verilen bir durumdan, zarar görülse dahi vazgeçememe durumu olarak tanımlanır. Bu sendrom, hayatın birçok alanında görülebilir. Biz burada evlilik ve ikili ilişkiler boytunda nasıl olduğunu ele alacağız.

İlişki veya evliliklerde bu sendrom, sağlıklı olmadığı halde, vakit ve emek harcandığı için, zarar görme veya mutsuz olma pahasına, ilişkiyi bitirememek olarak karşımıza çıkar. Kişi ne kadar zarar görürse görsün, mutsuzluğu sürekli olsa dahi, verdiği zaman ve emek noktalarına takılı kalarak ilişkisini sonlandıramaz. Bu da kişinin zamanda daha içine kapanık, hayat enerjisi solmuş, isteksiz ve üzüntülü bir ruh haline bürünmesine sebep olur. Enerjisini sadede, emek verdiği durumu korumak için kullanmaya başlar. 

Bu durumda olduğunu farkeden kişi, öncelikle, hayatındaki artı ve eksilerin bir listesini çıkarmalıdır. Verdiği zaman ve emeklerin boşa çıkmaması adına, ileride ne kadar zaman ve emek harcayacağının farkında olmalıdır. Gelecekte kaybetmesi muhtemel zaman ve emeğe odaklandıktan sonra, yaşadığı ilişkinin sürdürülmeye uygun olup olmadığını tespit etmeli ve buna göre adımlar atmalıdır.

Tabiki yıllar içerisinde emek verdiğimiz ilişkileri hemen sonlandırma düşüncesine gelmekten bahsetmiyoruz. Burada bahsettiğimiz, bir gün düzelecek umuduyla, fakat her geçen gün daha da çıkmaza girilen ilişkilerin, sadece emek verilmesi ve bu emeğin boşa gitmemesi adına daha fazla zamanımızı çalmasına fırsat vermemektir. Yoksa her ilişki inişli çıkışlı ilerleyen bir süreçtir. 

Fakat sonucundan umudunuz olmayan bir ilişkiyi, sadece geçirdiğiniz zamanın boşa gitmemesi için, gelecek zamanlarınızı da sabote ederek sürdürüyor olmanız, size ileriki günlerde daha fazla zarar verektir. Bunun bilincinde olarak hareket etmek ise, gelecek zamanlar için size farklı bakış açıları kazandıracaktır. 

Konuyla ilgili kafa karışıklığı yaşadığınızda veya içinde bulunduğunuz durumun bu sendromla ilişkili olduğundan emin olamadığınızda, bir uzmana danışmaktan çekinmemenizi öneririm.

MİNE KANDAZ

Soru ve görüşleriniz için : info@oızugurdanişmanlik.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.